Nyt boligkøb? Derfor bør du anskaffe dig en boligadvokat

indhold.svg

Beslutningen om købet af en ny bolig er stor, og det kan for mange være en uoverskuelig situation at skulle stå i alene. Et boligkøb er nemlig en kompliceret proces, og ønsker man at det skal foregå med god succes, så kræver det både masser af viden og erfaring indenfor de mange forskellige områder. 

Alt efter hvor du bor, om det er en boligadvokat København eller et andet sted, som du befinder dig i landet, så er det altid en god idé, at du anskaffer dig en god og dygtig boligadvokat, hvis du står midt i et boligkøb. 

En boligadvokat er til for at hjælpe dig

En boligadvokat skal ses som din uvildige og professionelle rådgiver. Din boligadvokat er en rådgiver, der udelukkende har det formål at varetage de interesser som du har i forbindelse med et boligkøb. 

Når man leder efter en boligadvokat, så er det vigtigt, at man finder frem til en god en af slagsen, som kommer fra et erfarent firma. Her vil et eksempel kunne være Knudsgaard Advokater

Din boligadvokat er uafhængig og det betyder at han eller hun hverken får provision af sælger, realkreditinstitut, banker eller andre. Din boligadvokat har altså derfor kun dig og dine interesser i tankerne og kan hjælpe dig til at læse og gennemskue alle de dokumenter, tilbud og oplysninger, som du vil skulle tage stilling til i forbindelse med dit boligkøb. 

Skærmbillede 2021-09-27 kl. 08.48.55.png


Boligadvokatens rolle i et boligkøb

Din boligadvokat kan hjælpe dig med at få bragt klarhed over, hvad det er du køber og dermed minimere risikoen for at blive udsat for ubehagelige eller dyre overraskelser senere hen i forløbet af boligkøbet. 

Din boligadvokats rolle er først og fremmest at hjælpe dig med at gennemgå alle de dokumenter og forhold, som ligger til grund for handlen. Det vil altså sige alle papirer og dokumenter som tilstandsrapport, købsaftale, energimærkning, ejerskifteforsikring og mange andre lignende ting, der eventuelt kan hvile på ejendommen. 

En boligadvokat kan derudover være med til at forhandle pris og vilkår for dig som køber i forbindelse med gennemgangen af de forskellige materialer. Det vil altså sige, at en boligadvokat ikke kun er til gavn under købsprocessen, men også kan være en hjælp i den efterfølgende handel.

Ansvaret bliver din boligadvokats

Hvis du som køber vælger at en boligadvokat skal bistå sig i forbindelse med din handel, så overgår alt ansvaret også til den pågældende boligadvokat. Det er en stor fordel, da det er med til, at hvis der skulle opstå fejl eller gå noget skævt under processen, så er det advokaten der bærer ansvaret. 

I ovenstående tilfælde vil det derfor også være advokatens lovpligtige ansvarsforsikring, der skal dække eventuelle tab, som køber ellers vil blive krævet for. 

Klar til at komme i gang?

Udforsk appvagt, eller opret en konto med det samme og begynd at administrere din klub. Du kan også kontakte os for at få hjælp til opsætningen af din klub.
Hvad koster det?
Hvilke behov har din klub? Basis eller PRO abonnement?
Priser
Funktioner
Ingen 2 klubber er ens. Vores funktioner dækker dine behov.
Funktioner