Esport er den nye form for Holdsport

eSport er den nye form for holdsport

eSport er en forholdsvis ny sportsgren, som på meget kort tid er blevet enormt populær. Det er ikke kun den yngre del af befolkningen, der synes om sporten, men også den mere modne aldersgruppe både hepper og spiller aktivt. I øjeblikket er eSport uden tvivl den sportsgren, der udvikler sig hurtigst og tiltrækker flest nye udøvere.

Hvad er eSport?

eSport er en forkortelse for ”Electronic Sport” og betegnelsen dækker over konkurrencer i forskellige former for computerspil. De mest almindelige spil, der konkurreres i, er Counter Strike og andre action- og skydespil, men også strategispil og fodboldspil som for eksempel FIFA er populære. Den første eSports-turnering blev afholdt tilbage i 1972 på Stanford University i USA, men det var først i slutningen af 90’erne, at der kom rigtig gang i konkurrencerne. I vore dage kan man sammenligne eSports-turneringer med alle andre professionelle sportsstævner. Spillerne er topprofessionelle og pengepræmierne til turneringerne er i millionklasserne. Ligesom i andre sportsgrene er de bedste spillere på kontrakt og har dermed en fast månedlig indtægt. En eSports-udøvers løn kan stadig ikke sammenlignes med en professionel fodboldspillers løncheck, men det er ganske givet kun et spørgsmål om tid. Pengene i sporten er store, og sponsorerne står i kø for at få lov til at sponsere de bedste spillere.

eSport har mange andre lighedspunkter med traditionelle sportsgrene. Ikke alene kan eSport tiltrække tusindvis af tilskuere, men du kan også placere odds og forsøge at forudsige udfaldet af kampene, præcis som du kan i fodbold- og håndboldkampe.

eSport er en ny form for holdsport

De klassiske former for holdsport er stadig ekstremt populære blandt danskerne, men i fremtiden skal vi forholde os til holdsportsgrene, der skiller sig lidt ud. eSport er i allerhøjeste grad en holdpræstation, hvor succes er afhængig af, at alle på holdet yder deres bedste. Et af de spørgsmål der ofte er blevet stillet er, om eSport i virkeligheden kan kaldes en sportsgren. Et faktum er dog, at sporten allerede har mange aktive udøvere. Et tal fra 2016 viser at ca. 300.000 danskere dyrker eSport. Det tal er helt sikkert vokset betydeligt siden da. 

eSport er fysisk krævende

For at blive eSports-udøver i topklasse skal du være i stand til at koncentrere dig i mange timer ad gangen. Du skal både være hurtig i opfattelsen og i aftrækkerfingeren, mens din fysik skal kunne håndtere at sidde ved computeren mange timer hver dag. Det kan du kun, hvis du er i god fysisk form, og derfor dyrker alle eSport-stopspillere fysisk træning ved siden af deres almindelige træning på computeren. En hurtig reaktionsevne er essentiel, hvis du vil gøre dig gældende i eSport – test dig selv og se om du er lige så hurtig som spillerne fra danske hold Astralis.

Hvem dyrker eSport?

Som allerede nævnt er eSport på ganske kort tid blevet meget populært. I udlandet er det ikke ualmindeligt at turneringerne bliver afholdt på store stadions med lige så mange tilskuere, som man er vant til fra en professionel fodboldkamp. Den typiske topspiller er en ung mand på 18 til 25 år, hvilket aldersmæssigt svarer til mange andre sportsgrene. De mere almindelige udøvere strækker sig aldersmæssigt fra de helt unge børn til personer langt oppe i alderen. Faktisk viser det sig også, at antallet af piger som spiller computerspil er næsten 50 procent af alle spillere. Dem der tror, at eSport kun er for nørdede teenagedrenge må tro om igen. Indenfor ganske få år vil vi se en sportsgren, der rummer lige så mange udøvere som mange af de mere traditionelle sportsgrene.

Klar til at komme i gang?

Udforsk appvagt, eller opret en konto med det samme og begynd at administrere din klub. Du kan også kontakte os for at få hjælp til opsætningen af din klub.
Hvad koster det?
Hvilke behov har din klub? Basis eller PRO abonnement?
Priser
Funktioner
Ingen 2 klubber er ens. Vores funktioner dækker dine behov.
Funktioner